Läckage

Så var det färdigt. Konfirmationen som fungerade alldeles galant på alla sätt och vis och jag känner mig stolt och avslappnad. De enda man kan tycka borde varit bättre är vädret. Detta eviga regnande och regnande. Så trist men vi klarade oss från att bli blöta tack vare ett stort tält i trädgården som absolut inte läckte. Perfekt.

 

Läckte gjorde det däremot när vi var på tältsemester för ett par somrar sedan. Det regnade ofantliga mängder under hela dygnet. Våra luftmadrasser borde seglat iväg ut i havet. Under campingnatten kunde jag känna hur dropparna liksom hängde på insidan om tältduken och det var bara en fråga om tid när impregneringen skulle ge vika helt och hållet. Efter väldigt få timmars sömn var jag ganska irriterad och väldigt kissnödig. När det väl ljusnat var jag helt enkelt tvungen att ta mig ut. Ålandes ur sovsäcken, krypandes och trixandes genom den minimala tältöppningen hittade jag till slut mina gympaskor som stod fint uppställda utanför. Ganska snabbt upptäckte jag att min ena fot inte passade i skon längre. Det kändes ovanligt trångt och väldigt klistrigt. Istället för att fortsätta pressa ner blöt fot i blöt sko böjde jag mig ner. Det var just då jag väckte de andra personerna i tältet. Förmodligen också vårt ressällskap som sov i den varma torra husbilen parkerad alldeles intill. En vårtig padda med stora röda ögon tittade yrvaket på mig och i det ögonblicket var jag väldigt glad att jag inte försökt pressa ner foten i skon, trots motstånd.

Efter denna tältepisod som inte bara bestod av paddor och regn utan också av åska, fästingbett, sniglar och grodor bestämde jag mig för att aldrig mera tälta. Kan gärna följa med resesällskapet i lyxhusbilen på semester vid annat tillfälle men då lämnar jag definitivt tältet och sovsäcken hemma.

 

Numer tältar jag bara väldigt tillfälligt. Jag sträcker mig således till icke läckande partytält. Givetvis kan det bli blött både på insidan och utsidan där också men det är under helt andra och betydligt mer kontrollerande former. Skulle vätskemängden uppifrån vara okontrollerad kan man lätt ta sig in till baren inomhus. Behåller jag dessutom skorna på är det ingen risk att jag hamnar i klistriga ofrivilliga möten och jag kan lätt hålla balansen drickandes en god drink. Kanske jag till och med kan tänka mig att prova en flytande GRÖN GRODA beståendes av Gin, Mindori, Tonic, citron och is. //Filosoftanten


Kommentarer
Postat av: Viktoria

Åhhhhh, fy för att sätta ner foten i en sko full med padda. öööööööörk. Kör samma tältmetod som du. Partytält. Men skulle faktiskt kunna tänka mig att ta mig ut och tälta någon gång. Vi får se.....

Kram

2012-07-12 @ 21:21:04
URL: http://fluffymolntuss.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0