Investering

Det finns massor som man kan investera i, ekonomiskt, tidsmässigt och emotionellt.

Den ekonomiska typen av investering sker dagligen på ett eller annat sätt. Det kan vara i ett sparande för framtiden eller helt enkelt i en ny diskmaskin. Nödvändiga kanske, men ganska tråkiga.

Emotionella investeringar är betydligt bättre och mer nöjsamt. Vi får tillbaka det vi ger ganska omgående. Enligt mig bör man inverstera mycket kärlek till sin familj och vänner.

Alla typer av investeringar kräver mer eller mindre tid.
Ofta får tyvärr genomförandet av alla praktiska investeringarna ta för mycket tid och pengar i anspråk. Det är mycket som ska göras. Huset skall renoveras, bilen förbättras, trädgården förskönas, ja listan kan bli hur lång som helst med allt som vi "måste" göra. Men vem säger till oss att huset ska vara topprenoverat och helst göras på en gång? Det är ju vi själva som ställer kraven, ingen annan.

Hur ska man då göra för att fördela jämt och få ihop allt? För mig är svaret enkelt, gemensam prioritering av måste och vardagslyx. Att skapa rätt förutsättningar kan vara svårt, men är nödvändigt för att alla ska må bra och känna sig tillfreds.

En gemensamt lagad middag som äts tillsammans, ett biobesök med god fika efteråt för att diskutera handlingen är fantastiskt. För mig är en gemensam resa med familjen guld värt. Det behöver inte vara en 2 veckors till landet långt bort, det räcker med en weekend till staden nära. Ingen renovering ska få ersätta det. Tack och lov är vi alla i familjen överens om detta.

Oavsett vad man gör tillsammans är tiden man gör det på ovärderlig. Ingen nyrenoverad tvättstuga kan ersätta det.
Gememsamma upplevelser ger familjesammanhållning och de emotionella banden blir mycket starkare. Det är för mig den bästa investering av både tid och pengar! //Filosoftanten

Kommentarer
Postat av: Jenny

Du är så klok!

En familjeinvestering i form av t.ex. en resa är mer än bara själva resan. All härlig planering innan, nedräkningEN, pirr i magen när man packar, själva resan som man gör tillsammans som familj (där INGEN behöver bry sig om alla vardags-måsten)och när man kommer hem så är det hel underbart med alla samtal man har tillsammans om all man upplevt.

Självklart behöver det inte vara så stort som en resa! En frukost sittandes på mattan i vardagsrummet kan också vara ett äventyr sålänge man gör det tillsammans!

2012-01-19 @ 20:24:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0