Kompromissa

Kvinnor och män har nog ofta väldigt olika syn på renovering och framför allt behovet av renovering. All renovering måste noggrant prioriteras och det är ganska vanligt förekommande att inte ha samma prioriteringslista. Alltså måste man kompromissa. Det samma gäller med tiden som ska användas till renovering.


Renoveringsbehov finns alltid när man har ett hus som är byggt före 1980. Jag och min man har till slut kommit överens om att vårt nästa projekt ska bli en ny tvättstuga. Arbetet är påbörjat efter många turer fram och tillbaka.

Valmöjligheter och olika alternativ finns i det oändliga. Fler frågetecken =fler val.  Val innebär att man måste fatta ett beslut. Beslut måste fattas för att processen ska fortsätta framåt. Jobbigt men också väldigt roligt, oftast i alla fall.


Någonstans i huvudet finns en bild av hur jag vill att det ska se ut. Denna bild är dock väldigt svår att förmedla vidare. Vi ska ju ”bara”… När jag menar vi, är det förstås mannen i huset som ”bara ska”... Hur svårt kan det egentligen vara?
Efter en timmes genomgång för vad som måste ändras, justeras, bilas, slipas, putsas, kaklas, spacklas, flyttas och allt annat, inser jag att det inte är så ”bara” längre. Plötsligt stannar processen och min visuella bild av tvättstugan blir väldigt suddig.


Nu gäller det att snabbt och smidigt gå vidare. Den suddiga bilden måste redigeras. Min vision av hur det skulle se ut har förändrats och visst är jag lite besviken. Men jag vet att det färdiga resultatet kommer att bli jätte bra ändå. Det gäller bara att vara flexibel, ha tålamod och som sagt, förmågan att kompromissa.


I min värld har jag redan börjat fundera på nästa renoveringsprojekt och hur detta ska hamna överst på prioriteringslistan. //Filosoftanten


Kommentarer
Postat av: Toia

http://fluffymolntuss.blogg.se/?tmp=30103128Kram Toia

2011-11-30 @ 10:32:46
URL: http://fluffymolntuss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0